3 oktober 2017

Möt vår barmästare Peter

Vi mötte upp vår barchef och hovmästare Peter Molarin i Eggers restaurang häromdagen. En glad 36-åring som har varit Göteborgare sedan 14 år tillbaka och har jobbat med exakt allt inom restaurangbranchen, dock finns hjärtat i baren. På fritiden hänger han mer än gärna med sin tvåårige son Ivan, flickvännen Laura och hunden Hera. När tid finns över så är det sport, sport och åter sport som gäller.

Peter Molarin - Hotel Eggers

Efter att ha jobbat runt mycket, startade han för 3 års sedan en bar som heter Stranger. Nu en av Sveriges bästa cocktailbarer. Efter Stranger var han med vid uppstarten av krogen Made in China på Tredje långgatan här i Göteborg. Då som restaurangchef. 

Drinkar av peter Molarin - Hotel Eggers

Han har tävlat mycket i cocktails samt jobbat med workshops (lära/visa upp drinkar) för olika spritföretag.

Peter Molarin - Hotel Eggers

Peter är, som bekant, vår barchef och hovmästare och håller i detta nu på med en helt ny inriktning för Eggers bar, där vi kommer jobba mycket med egna drinkar. Drömmen är att få till den barkänsla man kände förr. Att skapa cocktails och rätt stämning i en bar är lite av Peters specialitet skulle man kunna säga. 

Fruit Garden av Peter Molarin - Hotel Eggers

Som bartender måste du ju springa på en hel massa drinkar hela tiden. Vilken är din favorit Peter?

Min absolut bästa drink är utan tvekan Last Word som skapades runt 1920 i Detroit. Den har den perfekta balansen och massa sprit. Den innehåller gin, grön chartreuse, Maraschino och lime.

Vi bjuder på receptet här.

Last Word

Ingredienser:

2 cl gin

2 cl Grön Chartreuse

2 cl Maraschinolikör

2 cl limejuice

Gör så här:

  1. Häll alla ingredienser i en shaker
  2. Fyll shakern med is och skaka ordentligt
  3. Sila ner i ett cocktailglas

 Baren på Hotel Eggers

Har du något motto i livet?

Det får bli ett citat som jag lever för: Only Homer Simpson can jugde me!

Eggers Espresso Martini

Ge oss ett bra tips.

Sen som gäst i en bar ska man tänka på att veta vad man vill ha innan bartendern kommer och det blir din tur att beställa. Det minskar kön i baren och du får din drink lite snabbare :)

 

Vad får man inte missa när man besöker Eggers i höst?

Man får absolut inte missa några utvalda söndagar som vi har öppet under hösten. Det kommer vara tre tillfällen innan jul, som kommer bli helt galna, så håll ögonen öppna för det kommer ni absolut inte vilja missa!

Vår Afternoon Tea som har premiär den 7 oktober får jag ju inte heller missa att nämna. Perfekt för den som älskar hembakade scones, marmelader, cream cheese, vispat smör, petit fourer, lemoncurds, tryfflar och bär m.m

Upplagd av Hôtel Eggers 2017-10-03 10:08 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar