20 april 2016

Stig in i rum 126 - Det är de små detaljerna som räknas

Stig in i ett av våra nyrenoverade rum - Rum 126. Här är det de små detaljerna som räknas och färgvalen är klokt utvalda för att släppa in härligt ljus men ändå få det ombonat och mysigt.

Röda sammetsgardiner pryder fönster som vetter ut mot Drottningtorget i Göteborg.

Vi har bevarat det vackra äldre och många av de mattor, möbler och lampor som prytt hotellet i hundrade år får leva kvar tillsammans med det nya.

Här sover Du gott i sängar från Hamilton och med väggar klädda av vackra tapeter i mönstrad mullvad.

En liten rolig anekdot är att rum 126 var Prins Bertil och Prinsessan Lilians favoritrum under slutet av 40-talet. Det finns så många fantastiska historier att berätta om detta hotell.
Visste du förresten att Håkan Hellström spelade in vissa klipp till musikvideon "Känn Ingen Sorg för mig Göteborg" på rum 133...?

I detta rum finner du en mindre kontorsplats. Kanske en bra plats att börja skriva dina memoarer eller jobba iväg någon timma vid datorn.

På alla rum finner du en Gästenkät. Vi skulle verkligen uppskatta om du tog dig lite tid att fylla i den så vi vet hur din upplevelse kan bli ännu bättre vid nästa vistelse.

Som sagt - det är de små detaljerna som räknas. Lägg märke till valet av lampskärmar. Det lilla flitiga biet återfinns i Hôtel Eggers vapen som du också ser på mattan i korridorer och trappa, på väggar samt på våra nycklar till rummen.
Bina symboliserar alla flitiga anställda på Hôtel Eggers.

Våra rum låser och öppnar vi med nycklar och det känns nästan lite nostalgiskt nu för tiden då det mesta är digitaliserat. Självklart hänger de gamla vackra säkerhetskedjorna kvar på rummen också.

Sugen på att checka in? Möt våren i Göteborg och testa vårt Kulturpaket där det ingår ett Göteborg City Card. Då får du fri entré till mängder av attraktioner, sightseeing, Liseberg, Universeum, utflyktsmål och massor av muséer. Parkering samt resor med spårvagn, buss och båt ingår. Välkommen!

Upplagd av Anonymous 2016-04-20 11:30 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar