tisdag 25 februari

Författarafton med Anna-Karin Palm

Anna-Karin Palm kommer till Hôtel Eggers för att prata om sitt författarskap och om biografin som hon skrivit över Selma Lagerlöfs liv.

Information

Tid: 25 februari 2020 kl. 18–19

Plats: Hôtel Eggers restaurang

Pris: 150:- inkl. ett glas bubbel

"Jag vill sätta världen i rörelse" – Biografin över Selma Lagerlöf 

Selma Lagerlöf. Folkkär och världsberömd, framgångsrik och hyllad. Men bakom den etablerade bilden av Nobelpristagaren och sagotanten på Mårbacka fanns en sökande, tänkande, älskande människa med stort frihetsbegär och djärva visioner.

Anna-Karin Palm skriver med en författares blick på Selma Lagerlöf och ser hennes idévärld och inre liv som grundval för hennes skapande. Hon berättar om vänskaper och kvinnokamp, tidens frågor och sammanhang. Författarlivets strider och tvivel träder fram, men också det starka självförtroendet och målmedvetenheten hos en kvinna som banade nya vägar, både i livet och i litteraturen. Boken ger en levande och mångsidig bild av en författare som än idag förmår sätta världen i rörelse.

Nominerad till Augustpriset

Anna-Karin blev 2019 nominerad till Augustpriset för boken om Selma Lagerlöfs liv. Vid sidan om författarskapet arbetar hon även som frilansande förlagsredaktör, lektör och kulturskribent.

Boka via telefon: 031-333 44 40 eller mail: info@hoteleggers.se