Eggers restaurang & bar

Eggers restaurang & bar är välkänd och har varit så sedan 1800-talet. Vi serverar vällagad, klassisk mat på ett modernt och medvetet sätt med en gnutta attityd och glimten i ögat. Miljön är inspirerad av Paris i sekelskiftets La belle époque, den sorglösa stämningens tid då de använde stadens kaféer, restauranger och konstsalonger som sitt vardagsrum.

En charmig mötesplats mitt i centrum

Beläget på Drottningtorget i hjärtat av Göteborg har Eggers alltid varit en idealisk mötesplats. Välkommen in och umgås med vänner i en unik och avkopplande miljö. Landa i baren efter en lång dag på stan, njut av utvalda viner och cocktails i stilfull inramning. Blir du hungrig kan vi rekommendera Eggers välkända räksmörgås, eller något annat gott från vår à la cartemeny. Välkommen in på frukost, dagens lunch eller à la carte.

smörrebröd i restaurang på hotell eggers i göteborg

Dagens Lunch

Våra luncher är vällagade och i den mån det går tillagade med närproducerade råvaror i säsong. På dagens lunch erbjuder vi alltid en kött- eller fiskrätt samt en vegetarisk rätt.
Charktallrik på Hôtel Eggers

Bistromeny

Vår bistromeny bjuder på lite enklare rätter och snacks. Förtäres bäst tillsammans med något gott i glaset, antingen i vår mysiga lobby, inne i restaurangen eller ute på vår veranda.
rotselleri middag eggers hotell restaurang i göteborg

Middag à la carte

Vår à la carte-meny inspireras av det klassiska köket – svenskt i samklang med franska toner. Råvarorna hämtar vi främst ifrån vår närmiljö och vi anpassar oss efter vad säsongen har att erbjuda. 

Öppettider & kontakt

  • Måndag–onsdag kl. 11.30–14 och 16–sent
  • Torsdag–fredag kl. 11.30–sent
  • Lördag kl. 13.00–sent
Söndagar har vi endast öppet för frukost. 

Tel: 031-333 44 44 eller mail: RESTAURANG@HOTELEGGERS.SE

Vi är en kontantfri restaurang. I vår hotellreception kan du vid behov betala med kontanter.

 

Avvikande öppettider:

  • 1 maj kl. 15.00–sent

  • 9 maj Stängt pga av filminspelning

  • 10 maj kl. 15.00–sent

  • 6 juni kl. 15.00–sent

  • 7 juni kl. 15.00–sent

  • 21 juni kl. 15.00–sent

  • 22 juni kl. 15.00–sent

Datum med avvikande öppettider

Mat- & dryckevent i restaurangen


Afternoon tea på Hotell Eggers i Göteborg

Afternoon tea

Lördagar kl. 13.00–16.00
Vår afternoon tea bjuder på hembakade scones, marmelader, cream cheese, vispat smör, petit fourer, lemoncurds, tryfflar m.m. Allt serveras på vackra fat i vår magiska miljö. 
Drinkar på Eggers bar

Afterwork

Torsdagar och fredagar kl. 16.00–18.30
Avsluta arbetsdagen med goda vänner i skön miljö och något gott i glasen. På torsdagar och fredagar har vi after work med extra bra priser i baren och goda drinkar efter eget recept.
Absint på Eggers

Prova Absint på Eggers

Absinten är en udda dryck med en spännande historia. Nu kan du prova drycken hos oss på Eggers! Absinten serveras med några sockerbitar på en sked ovanför det halvfulla glaset som fylls upp med vatten.

Mysig restaurang med fransk touch

Vår à la carte-meny bygger på bistrorätter med både svensk och fransk touch. På menyn hittar du alltid färska ostron, och andra lördagen i månaden har vi ostronbar med bubbel till extra bra priser. Pianister och dj:s gästspelar då och då, och för att leva upp till Göteborgs smeknamn “Lilla London” serverar vi på lördagar vår omtyckta afternoon tea.

Låter det härligt? Håll dig uppdaterad på vad som händer i vår eventkalender. 

Tips på paketerbjudanden med mat


dubbelrum nr 127 superior med balkong på eggers hotell i göteborg

Hemma på Eggers

Pris från 1595:-/vuxen
Känn dig som hemma hos oss på Hôtel Eggers. Kombinera en mysig hotellweekend med sköna dagar i Göteborgs city. I paketet ingår en 3-rätters middag, övernattning och frukost.
Fredag & lördag
Afternoon tea på Hotell Eggers i Göteborg

Lilla London

Pris från 1645:-/vuxen & 500:-/barn
Boka en övernattning mitt i "Lilla London". I detta paket ingår ett glas bubbel, vår mysiga afternoon tea, övernattning och frukostbuffé.
27 april, 12 okt & 9 nov
Timeless Tunes Dinnershow Eggers kollage

Timeless Tunes Dinnershow

Från 2245:-/person (1195:- för middag & show)
Välkommen till en oförglömlig kväll! Theresa Skjolden & Richard Hauer bjuder på ett musikaliskt samspel och nyskapande tolkningar av musik, från 1900-talets början till idag. En 3-rätters middag med show, övernattning och frukostbuffé.

Artiklar


restaurang på Hôtel Eggers i Göteborg

Gyllenlädertapeten i vår matsal

Gyllenläder är läder som mönstrats i relief och sedan försilvrats och ofta förgyllts. Gyllenlädrets stora tid var under senrenässansen och barocken, då det användes både till tapeter och möbelklädslar. Gyllenlädertapeten som pryder Hôtel Eggers matsal blir bara vackrare med åren.
creme ninon middag eggers hotell restaurang i göteborg

Recept på Crème Ninon

Den här soppan var en av Tore Wretmans klassiker och tillsammans med en perfekt halstrad pilgrimsmussla blir anrättningen en symfoni av finstämda smaker. Servera den som en riktigt fin förrätt till vardags eller fest.
Råbiff på eggers restaurang

Recept Råbiff Eggers

Här är vårt recept
Råbiffen står alltid på menyn hos oss. Beställ den i restaurangen eller gör den själv hemma. Vi bjuder på receptet.
Vill du läsa mer?
Gammalt brev på hotel eggers

Artiklar om våra favoritämnen

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från historia till hotell, restaurang, konferens eller event till miljö och CSR.