Samhällsansvar – CSR

Vackra tapeter, kristallkronor eller tjusiga desserter i all ära. Men för oss är det viktigt att inte bara fylla vårt hotell med en skön känsla. Vi vill även försöka göra lite mer för vår omvärld, något som skulle kunna göra skillnad. Vi kan inte göra allt, men alla kan göra något!

Vi värnar om miljön

Allt arbete inom vår verksamhet ska vara hälsofrämjande och bidra till en hållbar utveckling, där hushållning med resurser och kretsloppsanpassning är vägledande.

Sus husfru på eggers hotell i göteborg

Vad vi gör varje dag

Här kan du läsa om vad vi gör för att ta ansvar för hur vi påverkar samhället ur ett miljömässigt perspektiv. Allt från städning, uppvärmning, förbrukningsvaror och kaffe.
svanen hotell eggers logotyp

Certifierade av Svanen

Svanens kriterier ger oss en tydlig riktlinje i vårt miljöarbete och i vad vi kan göra varje dag för att minska på förbrukning av el, vatten och kemiska produkter.

Eget vindkraftverk

Vi har ett eget vindkraftverk som försörjer oss med elektricitet. Och det bästa av allt är att det inte bara gäller oss utan även våra systerhotell Arken Hotel & Art Garden Spa och Varbergs Stadshotell & Asia Spa.

Socialt engagemang

Det känns viktigt att kunna bidra till något mer än bara sköna upplevelser hos oss. Vi vill vara ansvarsfulla aktörer både lokalt och globalt och därför har vi valt att stödja nedan organisationer på ett eller annat sätt.

Allt börjar med rent vatten
Solvatten - CSR för Varbergs Stadshotell & Asia Spa - bild MamaMikes

Solvatten

Solvatten är en 10-liters portabel vattenrenare som renar och hettar upp vatten med hjälp av solljus. Vi har tillsammans med våra systerhotell Arken Hotel & Art Garden Spa och Varbergs Stadshotell & Asia Spa gett 45 familjer möjlighet till rent vatten genom att skänka 50 000 kr till Solvatten.

Bloom Gbg

Vi jobbar ständigt med att ligga i framkant för ett aktivt samhällsansvar. Socialt ansvarstagande ingår i vårt DNA och innefattar allt från integrering av nyinflyttade till att engagera oss i lokalt föreningsliv. I projektet Bloom Gbg bidrar vi och andra företag i regionen med praktikplatser till ungdomar i socioekonomiutsatta områden i Göteborg.
vattendunk för Wateraid

Wateraid

Tillsammans med våra systerhotell Varbergs Stadshotell & Asia Spa och Arken Hotel & Art Garden Spa har vi skänkt 50 000 kr till WaterAid. WaterAid är en internationell oberoende organisation som jobbar för att förändra människors liv genom att förbättra tillgången till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen.

Julklappsvagnen & Stadsmissionen

Julen 2017 och 2018 skänkte vi 5 000 kr till Julklappsvagnen och 5 000 kr till Stadsmissionen. Julklappsvagnen är ett samarbete mellan Spårvägssällskapet Ringlinien och Göteborgs Stadsmission. Tillsammans återupplivar de en 100 år gammal idé om att åka runt i staden i en spårvagn och samla in julklappar till barn, unga och familjer som lever i utsatta situationer.

Reningsborg

Våra överblivna möbler på Hôtel Eggers skänker vi till Reningsborg och även till Stadsmissionen. Möbler eller varor som skänks till Reningsborg säljs antingen i deras butiker eller transporteras till samarbetsprojekt i Östeuropa.

Läkare Utan Gränser

Under 2016 skänkte vi tillsammans med våra systerhotell 50 000 kr till Läkare Utan Gränser. I samband med detta dubblerades summan av Akelius Stiftelse. Läkare Utan Gränser arbetar världen över för att ge sjukvård och humanitär hjälp till flyktingar och internflyktingar.