Artiklar

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från hotell, restaurang, konferens eller event till miljö, CSR och vår historia från 1859. Filtrera ämnena nedan för att finna det som intresserar just dig.

Filtrera artiklar

Senaste artiklarna


MAT & DRYCK

Så gör du egen glögg

Den godaste glöggen gör du själv och nu börjar det bli hög tid att sätta den som ska drickas till första advent. Glögg hör advent och jul till och det är extra gott att värma sig med den kryddiga hemmagjorda drycken när kylan biter ute.
Läs artikel
I FILMENS VÄRLD, EN SANN HISTORIA

Eggers i filmernas värld

Vi fick chansen att intervjua Jonas Tjällman som är manusförfattare och även arbetar med att hitta filmmiljöer. Hur väljer man rätt plats för en inspelning och vad är det som gör att flera filmteam väljer just Hôtel Eggers?
Läs artikel
HOTELLRUM

Rum 386 - En blommig dröm

Tar du vår vackra trappa upp till tredje våningen hittar du hotellrum 386 direkt när du svänger höger. Ett hörnrum och en underbart blommig dröm med detaljer i brunt och rosa.
Läs artikel
konferens och hotellrum superior med balkong - rum 125
HOTELLRUM

Rum 125 - Lite extra kungligt

Kungligt nämnde vi i rubriken - jo rum 125 var nämligen det rum som Prins Bertil alltid bodde i när han besökte Hôtel Eggers 30-40-talet. Det var även under dessa år som han mötte Prinsessan Lilian.
Läs artikel
HOTELLRUM

Rum 136 - Jussi Björling

En gång i tiden bodde Jussi Björling ofta på hotellet och han var väldigt noga med att alltid få samma rum när han checkade in på Eggers. Valet föll på rum 136 med utsikt över Drottningtorget.
Läs artikel
Rum 133 - Håkan Hellström-rummet
HOTELLRUM

Rum 133 - Håkan Hellström

Nr 133 är rummet där Håkan Hellström har spelat in sin musikvideo till Känn ingen sorg. Av samma anledning kallas även rummet Håkan Hellström-rummet. Välkommen in!
Läs artikel
FEST & EVENT, EN SANN HISTORIA

Valborg med pompa & ståt

På Valborg firas våren in med körsång från balkong, och det är inte vilken balkong som helst - utan den på anrika Hôtel Eggers minsann.
Läs artikel
FEST & EVENT, EN SANN HISTORIA

Bokrelease med Viveca Lärn

Som en del av Hôtel Eggers 160-årsjubileum bjöd vi in Göteborgsförfattaren Viveca Lärn för hennes bokrelease. Det var en förväntansfull skara som skålade i bubbel innan den charmerande Viveca gjorde entré i vår övre matsal.
Läs artikel
Hotellrum executive på eggers hotell i göteborg
MILJÖ & CSR

Vårt miljöarbete

Det känns viktigt att kunna bidra till något mer än bara sköna upplevelser hos oss. Här kan du läsa om vad vi gör för att ta ansvar för hur vi påverkar samhället, ur såväl ett ekonomiskt, miljömässigt som socialt perspektiv.
Läs artikel
Solvatten - CSR för Varbergs Stadshotell & Asia Spa - bild MamaMikes
MILJÖ & CSR

Solvatten - Allt startar med rent vatten

Solvatten är en 10-liters portabel vattenrenare som renar och hettar upp vatten med hjälp av solljus. Våra hotell har gett 45 familjer möjlighet till rent vatten genom att skänka 50 000:- till Solvatten.
Läs artikel
Eggers Fasad Göteborg Ca 1915 Stadsmuseum

Ett stycke hotellhistoria

Hôtel Eggers är ett av landets få kvarvarande hotell från den tid då järnvägarna anlades. Under den Eggerska epoken har många olika människor haft nattlogi på hotellet.

Vårt CSR-arbete

Här kan du läsa om vad vi gör för att ta ansvar för hur vi påverkar samhället, ur såväl ett ekonomiskt, miljömässigt som socialt perspektiv.
Solvatten - CSR för Varbergs Stadshotell & Asia Spa - bild MamaMikes

Solvatten

Solvatten är en 10-liters portabel vattenrenare som renar och hettar upp vatten med hjälp av solljus. Våra hotell har gett 45 familjer möjlighet till rent vatten genom att skänka 50 000:- till Solvatten