Eggers restaurang & bar

Eggers restaurang & bar är välkänd och har varit så sedan 1800-talet. Vi serverar vällagad, klassisk mat på ett modernt och medvetet sätt med en gnutta attityd och glimten i ögat. Miljön är inspirerad av Paris i sekelskiftets La belle époque, den sorglösa stämningens tid då de använde stadens kaféer, restauranger och konstsalonger som sitt vardagsrum.

En charmig mötesplats mitt i centrum

Beläget på Drottningtorget i hjärtat av Göteborg har Eggers alltid varit en idealisk mötesplats. Välkommen in och umgås med vänner i en unik och avkopplande miljö. Landa i baren efter en lång dag på stan, njut av utvalda viner och cocktails i stilfull inramning. Blir du hungrig kan vi rekommendera Eggers välkända räksmörgås, eller något annat gott från vår à la cartemeny. Frukost, dagens lunch och à la carte serveras året om.

smörrebröd i restaurang på hotell eggers i göteborg

Dagens Lunch

Måndag–fredag kl. 11.00–15.00
Våra luncher är vällagade och i den mån det går tillagade med närproducerade råvaror i säsong. På dagens lunch erbjuder vi alltid en kött- eller fiskrätt samt en vegetarisk rätt.

Middag à la carte

Serveras måndag–lördag kl. 17.00–22.00
Vår à la carte-meny inspireras av det klassiska köket – svenskt i samklang med franska toner. Råvarorna hämtar vi främst ifrån vår närmiljö och vi anpassar oss efter vad säsongen har att erbjuda. Välkommen!
Söndagsmiddag på Eggers hotell i göteborg

Söndagsmiddag

Sista söndagen i månaden kl. 16–19
Sista söndagen i månaden bjuder vi in till en riktigt klassisk söndagsmiddag. Ni äter en gemensam varmrätt och avslutar med något sött – precis som hos mormor.
Afternoon tea på Hotell Eggers i Göteborg

Afternoon tea

Serveras på lördagar kl. 13.00–16.00
Vår afternoon tea bjuder på hembakade scones, marmelader, cream cheese, vispat smör, petit fourer, lemoncurds, tryfflar m.m. Allt serveras på vackra fat i vår magiska miljö. Stor buffé av lösviktsteer samt meny på bubbeldrinkar.

Afterwork

Torsdag & fredag kl. 17.00–19.30
Avsluta arbetsdagen med goda vänner i skön miljö och något gott i glasen. På torsdagar och fredagar har vi after work med extra bra priser i baren och goda drinkar efter eget recept. Fråga gärna efter månadens cocktail.
ostron i restaurang på hotell eggers i göteborg

Ostronbar

Andra lördagen varje månad från kl. 17.00
Ostron finns alltid på vår á la carte-meny men andra lördagen varje månad serverar vi ostron och bubbel till extra bra priser i baren. Perfekt start på en efterföljande middag med vänner!
Måndagar kl. 17.30

Historisk visning med middag

225:-/person visning inkl. kvällens rätt & kaffe
Hôtel Eggers öppnade 1859 och är Sveriges tredje äldsta hotell som är i drift och som numera är K-märkt. Boka in dig på en spännande historisk visning som avslutas med middag.
uteservering i restaurang på hotell eggers i göteborg
Uteservering under sommarhalvåret

Eggers veranda

Under sommarhalvåret öppnar vi upp vår härliga uteservering med utsikt över Drottningtorget. Här är du välkommen att slå dig ner med dina vänner för något gott att äta eller dricka. Vi ses!

Tips på paketerbjudanden med middag


6 & 7 mars

Gästspel av Christer Lingström

Pris från 1795:-/person (Endast middag för 1295:-)
Välrenommerade kocken Christer Lingström var den första i Sverige att få två Michelinstjärnor. Nu kommer han till Eggers restaurang för två gastronomiska helkvällar. Boka ett paket med 5-rättersmiddag, hotell & frukost.
Fredag & lördag
Afternoon tea på Hotell Eggers i Göteborg

Lilla London

Pris från 995:-/person
Njut av en övernattning mitt i "Lilla London". I paketet ingår en övernattning, engelsk drink, afternoon tea och frukostbuffé.
dubbelrum classic small på eggers hotell i göteborg

Eggerspaket

Pris från 1095:-/vuxen
Kombinera en mysig hotellvistelse med pulsen i Göteborgs city. I paketet ingår en 3-rättersmiddag, övernattning och frukost.

Mysig restaurang med fransk touch

Vår à la carte-meny bygger på bistrorätter med både svensk och fransk touch. På menyn hittar du alltid färska ostron, och andra lördagen i månaden har vi ostronbar med bubbel till extra bra priser. Pianister och dj:s gästspelar då och då, och för att leva upp till Göteborgs smeknamn “Lilla London” serverar vi på helgerna vår omtyckta afternoon tea.

Låter det härligt? Håll dig uppdaterad på vad som händer hos oss i vår eventkalender. 

Relaterad läsning:

Kontakt

Tel: 031-333 44 44 eller mail: restaurang@hoteleggers.se

Vi är en kontantfri restaurang. I vår hotellreception kan du vid behov betala med kontanter.

Läs mer