Boken om Eggers

Att Hôtel Eggers har varit i drift i mer än 160 år vet du säkert redan, men vi kan lova att det finns väldigt mycket mer att lära sig om hotellet och om Göteborg. Vi är otroligt stolta över att vi har fått delar av vår historia på pränt i boken - Eggers en sann historia.

En 160-årig historia på pränt

Sedan 1859 har hotellet vid Drottningtorget utanför Göteborgs centralstation sett ett oräkneligt antal gäster komma och gå genom åren. Amerikaemigranter, kungligheter, handelsresande, författare och filmstjärnor delar alla upplevelsen av ett av de mest anrika hotellen i landet.

Om byggnader kunde tala skulle Hôtel Eggers kunna berätta om de mest högtidliga begivenheterna, om nattliga eskapader, om hur det är att genomleva två världskrig, hög- och lågkonjukturer, bränder, spöken och mycket, mycket mer.

Men eftersom byggnader inte talar berättar vi historierna genom en bok. Det här är historien om Hôtel Eggers - en sann historia sedan 1859.

Vill du ha ditt eget exemplar?

Vilken respons vi har fått på boken! Stort tack för alla glada tillmälen från så många. Vill du köpa ditt eget exemplar finns den i receptionen och hos utvalda bokhandlare. Boken kostar 249:-.

Boken om eggers

Boken - Eggers en sann historia

För att bevara ett stycke hotellhistoria valde ägarna till Hôtel Eggers att samla allt i en bok.

Julgran i lobbyn på hotel eggers

Bokrelease

Första måndagen i december bjöd vi in till bokrelease. Lobbyn var julfin och stämningen var på topp.

Personal på hotell eggers i gammal portierkeps

Fint mottagande

Bakar stod redo att ta emot alla gäster i dörren. Ståtlig i portierkepsen med Hôtel Eggers broderat på.

Bokrelease med drinkar

Eggers Kir Royal

Alla gäster bjöds på Eggers Kir Royal.

Drinkar på hotel eggers

Eggers Kir Royal

Eggers egen signaturdrink, en variant på den kultförklarade drinken Kir Royal. Den innehåller även punsch utöver svartvinbärslikör och bubbel.

Pianist i lobbyn på hotel eggers

Livemusik

David spelade vackra toner vid pianot. Mycket stämningsfullt.

Boken om eggers recept

Smakprov

Gästerna bjöds på smakprov från de olika klassiska recepten i boken. Crème Ninon, råbiff och ostron bland annat. Väldigt uppskattat.

Pierre Elofsson kökschef på hotel eggers

Vår eminenta kökschef

Pierre vår duktiga kökschef har tagit fram alla recept och var även på plats för att se till så att allt serverades till belåtenhet.

Bokrelease för boken om eggers

Dags att knyta upp band

Vid en bokrelease kan man ju inte klippa band tänkte vi. Därför knöt vi en flott rosett om boken som knöts upp av Hôtel Eggers ägare Anna och Lars-Olof.

Gäster i lobbyn på bokrelease boken om eggers

Författaren

Mathias Sjöström är författaren och formgivaren bakom boken. Han har gjort ett otal andra hotellböcker genom åren. Här ger han en bok till journalisten Kristian Wedel.

Författaren Viveca Lärn och Jessica Vialleton på Hôtel Eggers 2019

Finbesök

Vi hade finbesök av författaren Viveca Lärn som också finns representerad i boken med ett kåseri om Prins Bertils rum 125. Här tillsammans med hotelldirektör Jessica Vialleton.

Bokrelease för boken om eggers

Hotellägare emellan

Hans Brodén vars familj ägde hotellet 1948–1987 var på plats och gav många varma ord om såväl boken som om allt arbete som Anna och Lars-Olof har gjort med hotellet.

Gäster i lobbyn på bokrelease boken om eggers

En bok att bläddra i

All gäster som var inbjudna för kvällen fick ett alldeles eget exemplar av boken. Oj vad det bläddrades.

Gäster på bokreleasen för boken om eggers

Göteborgsguider

Margareta och hennes kollega är Göteborgsguider. De var båda helt saliga över att Eggers historia har satts på pränt och de lär ha en och annan anekdot att dela med sig av framöver

Boken om eggers

Eggers - en sann historia

Vilken respons vi har fått på boken! Stort tack för alla glada tillmälen från så många. Vill du köpa ditt eget exemplar finns den i receptionen och hos utvalda bokhandlare.

Eggers Fasad Göteborg Ca 1915 Stadsmuseum
En sann historia sedan 1859

Ett stycke hotellhistoria

Hôtel Eggers är ett av landets få kvarvarande hotell från den tid då järnvägarna anlades. Under den Eggerska epoken har många olika människor haft nattlogi på hotellet.