8 mars 2019

Fru Vintage på hotell Eggers i Göteborg

Vi mötte upp Marlene Agemo, också känd som Fru Vintage i sociala medier, i Hôtel Eggers lobby.

Vi ville prata med henne om livet som bloggare och karriärkvinna men även om hennes stora intresse för vintage och hur det har blivit hennes levebröd. Det absolut största i livet efter att ha fött egna barn är dock att bli mormor berättar hon. Hon har tre barn. Ellen fick hon när hon var 22 år gammal. Noah kom -93 och Nelly kom -97. Nu har hon alltså även blivit mormor.

Marlene är en levnadsglad kvinna i sina bästa år som njuter av livet med sin man på en 1600-talsgård utanför Stockholm, men brinner för att göra det bättre för andra. Att hon även brinner för historia märks om inte annat på det här inlägget från hennes senaste vistelse. Underbart!

"Jag vill använda min plattform för att sprida inspiration och vackra bilder, men framför allt för att göra gott och sprida värme. Göra den här världen lite mjukare och mindre egoistisk..."

Arbetade för Läkarmissionen

Marlene anställdes för några år sedan av Läkarmissionen för att, tillsammans med en PR-byrå, ta fram ett inredningskoncept i deras second handbutiker. Därefter arbetade hon i 5 år med att bland annat blogga för Läkarmissionen som Fru Vintage om fina loppisfynd. Hon trivdes jättebra men för tre år sedan sa hon upp sig för att istället satsa på att bygga sitt nätverk med blogg och Instagram. Det har varit mycket jobb men har resulterat i en stabil plattform med många följare. Idag jobbar hon ofta volontärt för Läkarmissionen, då hon vill använda sin plattform för att göra gott.

Foto: Noah Agemo

2018 var hon och hennes son, fotograf Noah Agemo, tillsammans med Läkarmissionen i Etiopien för att lyfta en kampanj för att bli månadsgivare (det kostar från 100kr/månad). 

Det var en omvälvande resa. De kom hem och kände WOW vad mycket man kan göra för så lite medel. Läkarmissionen finns på plats och kan hjälpa till när det händer saker, de stödjer ekonomiskt till organisationer på plats.

"Att få se på plats vad de gör är fantastiskt. Detta kan jag förmedla via mina kanaler och det är ett privilegium."

Fru Vintage 11-kaffe

Som en del att bygga sin plattform la hon ut sitt 11-kaffe och fikabilder varje dag. Farmor Emy och hennes systrar dukade alltid upp finporslinet när hon var liten och det är ett härligt barndomsminne. Marlene älskar 11-kaffet som en företeelse, sitta ner och ta en paus. Det är pausen hon vurmar för, inte just kaffet. Hon skapade en hashtag och uppmuntrade andra att posta liknande bilder under denna hashtag #fruvintage11kaffe

Efter en tid kom hennes man med idén att hon borde sälja sitt eget kaffe. Sagt och gjort. Sonen Noah gjorde en logotyp och det ekologiska, Fairtrade-märkta kaffet kommer från Johan & Nyström. Fru Vintage 11-kaffe var fött, där 10% av vinsten går till läkarmissionen.

"Jag är verkligen ingen kaffeexpert, men jag älskar kaffestunden".

Foto: Marlene Agemo/Fru Vintage

Därför besöker hon vårt mysiga hotell på västkusten

Den här gången besöker hon Göteborg med sin man som genom deras gemensamma byggföretag renoverar en stor fastighet. Själv åkte hon vidare till FGL Store för en pop up med sitt Fru Vintage 11-kaffe. 

Några snabba frågor till Fru Vintage:

* Hur många gånger har du bott på Hôtel Eggers?

Det här är tredje gången som vi bor här på Eggers.

* Vad är det som får dig att välja just Eggers?

Jag älskar att det är en historisk plats och jag går igång på hur det varit här för 100 år sen. Jag formligen älskar stilen med mycket sammet och fransar.

Personalen är såklart också en stor anledning till i att vi trivs och återvänder till Eggers gång efter gång. De är så trevliga, excellenta och proffsiga!

Foto: Marlene Agemo/Fru Vintage

* Vilket är ditt favoritrum på Eggers och varför?

Jag får nya favoriter på hotellrum varje gång. Den här gången bor vi i Jussi Björlingrummet. Ett rött rum med rund säng och mycket sammet. Tidigare har vi bott i det gröna med himmelsäng, men även i det lila Håkan Hellström-rummet. Det är väldigt svårt att välja en favorit då alla är underbara på sitt sätt.

* Har du några Göteborgstips att dela med dig av?

Haga får du inte missa, det finns mysiga cafeer och här finns många bra vintagebutiker med handplockad vintage.

* Finns det någonting du aldrig reser utan?

Mina löparskor. Vi reser ganska ofta och jag tycker om att löpa. Det är ett perfekt sätt att upptäcka en ny stad med en löptur på morgonen när staden vaknar. Kameran är alltid med.

 

Till sist - finns det:

  1. Något på Eggers du gärna skulle ta med dig hem? – Alla frans- och sammetsfåtöljer. 
  2. Något på Eggers du absolut inte skulle ta med dig hem? – Hon funderar en stund... Nej egentligen inte. Det skulle vara de leopardmönstrade möblerna isåfall. Men det är det som är så underbart med hotell -  att det kan vara lite crazy. Jag gillar ju det även om jag inte vill ha det hemma.

Tack snälla Marlene för att vi fick låna dig en stund och varmt välkommen tillbaka snart igen!

Upplagd av Hôtel Eggers 2019-03-08 12:35 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar