Aktiviteter för en lyckad konferens

Som komplement till konferensen är det ofta uppskattat med en rolig aktivitet. Vi kan erbjuda spännande dryckesprovningar och hjälper gärna till att boka underhållning eller en inspirerande föreläsning. Är ni intresserade av att få veta mer om vårt hotell? Boka en guidad rundvandring där vi tar er med genom våra historiska vingslag.

Förslag på konferensaktiviteter:


Prova goda drycker
restaurang på hotell eggers i göteborg

Dryckesprovning

6–15 pers | Pris enligt offert
Låt er guidas i dryckens värld och ta med konferensgruppen på en intressant reseskildring genom druvornas förlovade länder där ni doftar och smakar er fram. Avsluta med en 3-rättersmiddag, komponerad för de viner ni valt. 
Tid för eftersnack
Väninnor skålar med vin i lobbyn på hotel eggers

Mini-AW

240:-/person
Avsluta konferensen med lite eftersnack och AW. Vi reserverar ett bord för ditt sällskap och serverar ett glas öl, vin eller alkoholfritt per person, samt ost- och charktallrik. Går även att specialbeställa enligt önskemål.
Eggers – en sann historia sedan 1859
Gamla tavlor och Jessica hotelldirektör på hotel eggers

Historisk visning

Hôtel Eggers öppnade 1859 och är Sveriges tredje äldsta hotell som är i drift och som numera är K-märkt. Det finns en mängd historier och människor som har passerat detta hotell genom åren. Välkommen på en historisk visning för att lära er mer om historien, människorna och årtalen!
Konstnärslivet
Kent Larsson framför sin målning på hotel eggers

Föreläsning med Kent Larsson

Pris enligt offert
Göteborgskonstnären Kent Larsson berättar en livshistoria kring konst och hur det är att vara konstnär. Kent är målande konstnär på heltid sedan 1984. Han har haft runt 100 utställningar genom åren på gallerier, konsthallar och konstmuseum. 
Ta en bensträckare
Trädgårdsföreningen vid Eggers Hotell i Göteborg

Visning av Palmhuset

Tid ca 50 min | Pris enligt offert
Boka en guidad visning av Palmhuset – upplev tropisk värme och olika exotiska växter. Palmhuset är ett växthus på nästan 1000 kvm som uppfördes 1878 i Trädgårdsföreningen, bara ett stenkast från Hôtel Eggers.
FÖRELÄSNING SLOW FASHION
Theresa Skjolden på hotellrum hotel eggers

Vin & Vintage

Pris enligt offert
Vad betyder sakta mode, hur vet man när ett plagg är vintage, och hur förlorade färgen sin rikedom? Theresa Skjolden som är sustainable stylist och föreläsare inom slow fashion reder ut begreppen och bjuder in dig till en färgsprakande och glammig värld med vintage och personlig stil. Efter föreläsningen njuter vi av ett glas vin med petits i Eggers vackra miljöer.

Aktiviteter för konferens och kick-off

En rolig aktivitet skapar glädje och gemenskap under er konferens. Vi samarbetar med Aventi eventbolag som har många års erfarenhet av att skapa spännande aktiviteterVi ger gärna tips på fler konferensaktiviteter – berätta om syftet med dagen så hittar vi det där lilla extra som förhöjer den ytterligare. 

Utomhus
Aventi Mission completed konferensaktivitet Eggers

Mission completed

Tidsåtgång: 1,5 h | Minimiantal: 4 pers
Vi möter upp er vid hotellentrén. Lagvis tilldelas ni ryggsäck och surfplatta och ska med hjälp av den navigera er till ett 40-tal punkter som vi placerat ut i centrala Göteborg. Här ställs ni inför varierande uppdrag, allt från logiskt tänk, kluriga frågor och kreativa uppdrag. Vissa uppdrag kräver även att ni fotograferar eller filmar - allt för att samla så många poäng som möjligt. Akta er för tullzoner, går ni in i dessa drabbas laget av minuspoäng.
Utomhus
Aventi Slaget om skatten konferensaktivitet

Slaget om skatten

Tidsåtgång: 1,5–2 h | Minimiantal: 8 pers
Välkomna till Trädgårdsföreningen eller annan närbelägen grönyta. Vi börjar med en auktion där lagen får buda på olika saker som senare kommer ha mer eller mindre betydelse i tävlingen. Därefter startar en mångkamp med olika samarbetsövningar där lagen som budat på ”rätt” saker får fördel i vissa grenar. Med karta och vunna ledtrådar ska lagen sedan göra upp i kampen om skatten. Det är inte avgjort förrän locket på skattkistan öppnas och vi kan kora det vinnande laget.
Inomhus
Aventi Escape game konferensaktivitet

Escape game

Tidsåtgång: 1,5 h | Minimiantal: 4 pers
Via en rad mer eller mindre sluga ledtrådar ges gruppen möjlighet att lösa delmoment. Äventyret utspelar sig på en bister, superhemlig plats någonstans under jord i norra Sverige som står inför ett direkt hot utifrån. Det är nu bråttom för deltagarna att gemensamt klara av en rad övningar för att rädda alla i gruppen och komma ut i friheten!
Inomhus
konferensaktivitet konferensgåtan aventi

Konferensgåtan

Tidsåtgång: 1,5 h | Minimiantal: 6 pers
Ni tävlar här lagvis mot varandra i olika delmoment. För varje vunnen gren vinner laget en bokstav, slutmomentet går ut på att lista ut vilket ord vi söker. Det är blandade utmaningar som väntar er, tankenötter ska lösas, samarbetsövningar och även lekfulla tävlingar så som charader. Kan även genomföras på engelska.
Inomhus
Aventi På rätt spår konferensaktivitet på Eggers

På rätt spår

Tidsåtgång: 2 h | Minimiantal: 6 pers
Upplägget är ungefär detsamma som i det populära tv-programmet "På spåret" – vi startar resan och utmaningen är att komma på vart vi är på väg. Lagvis sätts kunskaper på prov och lagandan är viktig då man tillsammans skall svara på frågor om vårt resmål. Finns även ett upplägg på engelska – On the track. 
Inomhus
konferensaktivitet Alla tiders aventi

Alla tiders

Tidsåtgång: 1 h | Minimiantal: 6 pers
I denna nostalgitripp kikar vi in i fyra årtionden från 70-talet fram till 2010. Lagvis får ni svara på frågor kring musik, film, sport och mycket annat. Ögonblick vi minns, TV-serier, maträtter, m.m. bjuds ni på i denna underhållande quiz som ger många härliga minnen. Denna erbjuder vi endast på svenska