Bokrelease med Viveca Lärn

Som en del av Hôtel Eggers 160-årsjubileum bjöd vi in Göteborgsförfattaren Viveca Lärn för hennes bokrelease. Det var en förväntansfull skara som skålade i bubbel innan den charmerande Viveca gjorde entré i vår övre matsal.

Viveca Lärn böcker vid bokrelease på hotel eggers

Sladdisen - ny bok av Viveca Lärn

Att Viveca Lärn står stadigt med ett ben i Göteborg och det andra i Bohuslän är ingen hemlighet, men sin uppväxt i en konstnärlig och fritänkande familj där förmågan att dra en god historia alltid uppskattades mer än sanningen har hon inte berättat lika öppet om. Med värme, humor och ett imponerande sinne för detaljer målas bilden av en stad, en familj och en mycket speciell liten flicka upp.

Viveca Lärn bokrelease på hotel eggers

Fullbokad kväll

Kvällen var fullbokad med ett 70-tal gäster i publiken och det var en förväntansfull skara som skålade i bubbel innan den otroligt charmerande Viveca gjorde entré i vår övre matsal.

Viveca Lärn bokrelease på hotel eggers

Viveca formligen älskar Eggers

Viveca började med en anekdot från 60-talet då hon som 18-åring arbetade på Göteborgsposten som ligger ett stenkast från Hôtel Eggers.

De hade lunchrast mellan 16–19 och när de äldre redaktörerna gick hem under denna tid gick de yngre till Eggers och åt. Det antyddes att det kanske blev ett och annat glas innanför västen också, men vem vet? Hon formligen älskar Eggers både då och nu och var fantastiskt glad över att få ha sin bokrelease för sin nya bok "Sladdisen" hos oss.

Viveca Lärn bokrelease på hotel eggers

Författaruppläsning

Självklart läste hon upp valda stycken ur boken. Bland annat om första gången hon blev kär, hur mycket hon hatade barnkalas och hur hon fick bo på spädbarnshem när hon föddes för att hennes gamla granne skulle kunna dö i frid. Allt med glimten i ögat förstås. Publiken fick sig många härliga skratt den här kvällen och många blev sugna på att köpa boken efteråt.

Viveca Lärn bokrelease på hotel eggers

Ett stort tack Viveca

Vi och alla gäster är så glada över att vi fick äran att delta på denna bokreleas och vi hälsar Viveca ett varmt välkommen tillbaka. Stort lycka till med nya boken!

Om Viveca Lärn


Viveca Lärn är född och uppvuxen i Örgryte i Göteborg och har skrivit drygt 60 böcker sedan debuten 1975.

Hennes pappa var journalist och tecknare på stadens båda stora dagstidningar.

Redan i tioårsåldern hade Viveca bestämt sig för att hon ville ägna sig åt att skriva, och hon började tidigt praktisera och sommarjobba som journalist.

Mellan 1963 och 1982 arbetade hon på flera olika tidningar, bland andra Göteborgs-Posten, Göteborgs-Tidningen och Aftonbladet samt på Sveriges Television. Sedan 1982 är hon författare på heltid.

Vill du läsa mer?
Gammalt brev på hotel eggers

Artiklar om våra favoritämnen

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från historia till hotell, restaurang, konferens eller event till miljö och CSR.
Anna-Karin Palm signerar böcker på eggers

Författarafton med Anna-Karin Palm

I boken "Jag vill sätta världen i rörelse" skriver Anna-Karin Palm med författarens blick på Selma Lagerlöf och ser hennes idévärld och inre liv som grundval för hennes skapande. Hon kom till oss och berättade om vänskaper och kvinnokamp, tidens frågor och sammanhang.
Läs mer om Zorn
Målarmaterial på säng hotel eggers i göteborg

Rum 134 - Anders Zorn

På konstnären Anders Zorns hotellrum - rum 134 - bildades Konstnärsförbundet år 1886. Läs mer i vår artikel om Anders Zorn.