Möt vår köksmästare Marcel Nilsson

Vi är väldigt glada över att få presentera Eggers Restaurang & Bar nya köksmästare, Marcel Nilsson. Här får du veta lite mer om honom, den nya vårmenyn och en skatt upphittad på Eggers vind. 

Marcel Nilsson köksmästare på Eggers restaurang & bar

Lite om Marcel

Marcel har en lång erfarenhet som ledare i några av Sveriges främsta kök, bland annat 28+, Thörnströms Privata Rum och nu senast Enoteca Maglia i Göteborg. Han har även axlat rollen som köksmästare på Svenska Ambassaden i Bryssel.

Marcel är en person som inte gör något halvdant, därför har han de senaste åren även utbildat sig till sommelier och yrkeslärare. "En bred kunskap bygger breda tankar och öppnar för nya lösningar", är ett av Marcels motto.  

Privat gillar han, som de flesta, att resa. Då blir det Alperna med skidåkning och storstäder blandat med bilsemester bland de tyska och franska vingårdarna. För att hålla sig i form spelar han tennis och går till gymmet, samt på utställningar och konserter för att även motionera hjärnan lite med nya idéer och kreativitet.

Ny vårmeny med egen prägel

Vi har precis bytt till en härlig vårmeny som vår nya köksmästare självklart fått sätta sin egen prägel på. Men eftersom Marcel är en driven herre stannade det inte där, utan han letade sig upp på Eggers vind och upptäckte en skatt med gamla Rörstrandstallrikar. Endast den lyckligt lottade blir serverad sin mat på dessa tallrikar, då skatten tyvärr var begränsad. 

Besöker du oss snart får du inte missa att boka bord i vår restaurang och prova den nya menyn – och kanske träffar du även på Marcel!

Förrätt Sparris med beurre blanc, tegelrökt oxbringa och körvel

Förrätt: Sparris med beurre blanc, tegelrökt oxbringa och körvel.

Marcel om den nya menyn:

Det jag vill skapa med Eggers nya meny är en resa till Frankrikes alla hörn där våren och försommarens smaker möter våra gäster. Jag vill sätta grönsakerna och vårprimörerna i fokus för att pigga upp efter den mörka vintern.

Min tanke är att servera valda delar ur det franska köket med en modern skandinavisk lättsamhet, så att råvaran får tala för sig själv och inte gömmas undan. En väld utförd Crème caramel är svårslaget, och att den serveras i en tallrik som har följt med Eggers sedan förra sekelskiftet, gör det hela fulländat.

Sedan ser jag fram emot den vita sparrisen och ett glas riesling från Alsace, jammy!

Efterrätt Crème Caramel

Crème Caramel serverad på en vacker Rörstrandstallrik nedplockad från Hôtel Eggers vind, gör det hela fulländat. 

 

Eggers Restaurang & Bar


rotselleri middag eggers hotell restaurang i göteborg

Middag à la carte

Vår à la carte-meny inspireras av det klassiska köket – svenskt i samklang med franska toner. Råvarorna hämtar vi främst ifrån vår närmiljö och vi anpassar oss efter vad säsongen har att erbjuda. 
Charktallrik på Hôtel Eggers

Bistromeny

Vår bistromeny bjuder på lite enklare rätter och snacks. Förtäres bäst tillsammans med något gott i glaset, antingen i vår mysiga lobby, inne i restaurangen eller ute på vår veranda.
Genuint & vällagat
Eggers restaurang & bar interiör

Eggers restaurang & bar

Eggers restaurang & bar är välkänd och har varit så sedan 1800-talet. Vi serverar vällagad, klassisk mat på ett modernt och medvetet sätt med en gnutta attityd och glimten i ögat. Miljön är inspirerad av Paris i sekelskiftets La belle époque, den sorglösa stämningens tid då de använde stadens kaféer, restauranger och konstsalonger som sitt vardagsrum.