Saker att göra i Göteborg

Det finns mycket att uppleva i Sveriges näst största stad, Göteborg. En stad med massor av restauranger, shopping och sevärdheter. Samtidigt är lugnet på västkusten med hav och skärgård inte långt borta. Här är våra bästa tips på aktiviteter i och omkring Göteborg.

Parker i Göteborg


Trädgårdsföreningen i Göteborg vid hotell Eggers

Trädgårdsföreningen

En mysig och central park som löper längs med kanalen från Drottningtorget till den charmiga stadsdelen Haga. Strosa, jogga eller slå dig ner för en picknick i den sköna och stadsnära miljön. Har ni med barnen? De kommer älska både Alfons Åbergs kulturhus och den stora lekplatsen, bara ett par hundra meter från vårt hotell.

Inne på trädgårdsföreningen finner du "Palmhuset" - En växthusmiljö fylld med tropiska växter och en av de många fridfulla oaserna i Göteborg. Böljande former och planteringar tar dig med till trädgårdskulturens guldålder.

Relaterad läsning:
Botaniska trädgården i Göteborg

Botaniska trädgården

Denna magiska trädgård är med sina 175 hektar en av Europas största. Den odlade delen upptar 40 hektar och rymmer 16.000 arter och kulturformer. Självklart finns det gott att äta och även mycket nöje för de yngre. Bli inte förvånade om ni passerar ett brudpar eller två - Många väljer att föreviga sin stora dag i denna vackra miljö som måste upplevas på plats!

Relaterad läsning:
Slottsskogen i göteborg foto: Steampipe Production Studio GoteborgoCo

Slottsskogen

Så mycket mer än en vanlig park! Har ni inte varit här innan är ett besök givet. Slottsskogen som består av caféer och restauranger, miniglof, volleybollplan, djurpark och inte minst generösa ytor av välklippta gräsmattor som lockar till att slå sig ner med en välfylld picknickkorg. Stanna hela dagen för att njuta av solen och varför inte utmana varandra på några omgångar kubb. Gillar ni att springa rekommenderar vi verkligen att ni tar en löprunda här. Det är ingen slump att majoriteten av Göteborgs motionslopp och tävlingar äger rum eller passerar genom

Gunnebo slott grönsaker Foto: Frida Winter Goteborg&Co

Gunnebo trädgårdar/slott

Ca en mil söderut hittar ni en riktig pärla, nämligen Gunnebo Slott med dess vackra omgivningar som definitivt är värt ett besök. Strosa runt i de välskötta trädgårdarna, gå en guidad tur på slottet och njut av en hemlagad lunch.

Relaterad läsning:

Utställningar & muséer


Göteborgs Konstmuseum Foto: Hendrik Zeitler

Museer i Göteborg

Ett lärorikt nöje som passar alla väder - Välj och vraka bland imponerade samlingar med allt från konst och kultur till natur och sjöfart. Konstmuseet och Världskulturmuseet är några av våra favoriter. Fler förslag på spännande museum hittar du på goteborg.com.
Röhsska Museet Foto: Jonas Ingman GoteborgoCo

Utställningar

Göteborgs museer bjuder in till en rad utställningar varje år. Mixen innehåller allt från de stora museerna till mindre gallerier eller utställningsarenor. Läs mer på goteborg.com som har samlat det som är aktuellt just nu.
Universeum Göteborg Beatricetornros/Mediabank Göteborg & Co

Universeum

Universeum är Sveriges nationella vetenskapscenter och en kraftfull arena för utbildning och folkbildning inom naturvetenskap, teknik och hållbar utveckling. Här blandas stora världshav och Amazonas regnskog med kemilabb, teknikverkstad och den oändliga rymden. Ett måste att besöka om du reser med barn men även vuxna tycker detta är en upplevelse.

Vandringsleder


Vandringsled lärjeån göteborg

Bohusleden (utgångsläge Skatås)

Från Skatås, ett rekreationsområde strax öster om centrum, kan ni följa
Bohusleden både norr- och söderut. Följ den norra etappen på 10 km i medelsvår terräng till Kåsjön med många vackra utsiktspunkter och grillplatser längs med vägen. Eller välj den södra etappen på 8 km i lättare terräng till Stensjön. I slutet av etappen passeras Gunnebo slott där ni kan stanna för en välförtjänt fika. Avsluta med ett dopp i sjön eller varför inte hyra en kanot för en paddeltur.

Sandsjöbacka naturreservat

Naturreservatet sträcker sig från Kungsbacka i söder och Göteborg i norr. Utgå från Sisjön i västra Göteborg och knata söderut eller runt sjön. Det finns mysiga bad- och grillplatser runt sjön, men om ni är mer sugna på havsbad är det inte långt till den långa sandstranden i Askim.

Relaterad läsning:

Matrelaterade aktiviteter


Streetfood på Lindholmen Hisingen Göteborg

Street food på Lindholmen

En levande street food market under tak med fullständiga rättigheter i gamla varvslokaler på Hisingen. Varje lördag gästas marknaden av olika restauranger, lokala bryggerier, tatuerare för drop-in tider och mycket mer. Göteborgs lokaltrafiks färjor, linje 285 och 286, Älvsnabben och Älvsnabbaren tar dig enkelt mellan Stenpiren och Lindholmspiren.

Kanelbulle Café Husaren i Göteborg

Fika i Haga

Ta en promenad till de gamla delarna av Göteborg och strosa längs kullerstenarna i Haga! Där finns en massa spännande shopping, men den största dragaren är nog de lika berömda som gigantiska kanelbullarna från Café Husaren som räcker till en hel familj!

Andra aktiviteter


Paddanbåtarna i Göteborg Steampipe Production Studio/Mediabank Göteborg & Co

Paddan

Vad vore ett göteborgsbesök utan en tur med Paddan-båtarna? Glöm inte att avsätta en knapp timma för denna härliga tur. Proffsiga guider tar er igenom Göteborgs spännande historia samtidigt som ni glider fram längs med kanalen under broar och förbi sevärdheter. Ett måste för den historieintresserade. Guidningen ges både på svenska och engelska och utgår från Kungsportsplatsen.

Utegym

Har ni fått nog av löprundor och saknar styrketräningen på semestern? Inga problem - I Göteborg finns det gott om utegym av olika slag. Dessutom är det helt gratis och ni slipper svettiga lokaler. Närmast oss finner ni ett nybyggt på Heden.

Ta ton på Melody Club

Kliv ur kulturhotellet och upp på scen. Hôtel Eggers har huserat de stora stjärnorna som Håkan Hellström och Jussi Björling, och nu är det din tur. På Melody Club får du på dig boa, en gitarr och sjunga loss till din favoritlåt. Lika roligt som stressigt.

Läs mer på themelodyclub.se ›

Bad


Göteborgs skärgård Copyright Steampipe Production Studio AB/Mediabank Göteborg & Co

Skärgården

Ta spårvagn 11 till slutstation Saltholmen för att uppleva den göteborgska skärgården. Det finns mängder med möjligheter att utforska de många öarna. Köp västtrafiks dagskort för 100 kronor så tar ni er runt obegränsat på alla bussar, spårvagnar och båtar. Barn under 7 år åker gratis med vuxen.

Läs mer om ö-luff i skärgården ›

Delsjön

Bada, grilla, lek - hitta din egen favoritplats kring den stora sjön. Det finns flera markerade leder som guidar er på en härlig heldagsvandring eller bara en promenad. Parkeringsmöjligheter finns nära.

Hovåsbadet

Hovåsbadet är en barnvänlig skyddad sandstrand med både klippor och badstegar. Det finns gott om plats för lek, spel och fikastunder. Kiosk och kafé ett stenkast från vattnet. Dessutom, finns här bryggor, lekplats och en bro till badholmen.

Relaterad läsning:
Relaterade erbjudanden:
Fredag & lördag
Afternoon tea på Hotell Eggers i Göteborg

Lilla London

Från 1645:-/vuxen & 500:-/barn
Boka en övernattning mitt i "Lilla London". I detta paket ingår ett glas bubbel, vår mysiga afternoon tea, övernattning och frukostbuffé.
dubbelrum nr 127 superior med balkong på eggers hotell i göteborg

Hemma på Eggers

Från 1595:-/person
Känn dig som hemma hos oss på Hôtel Eggers. Kombinera en mysig hotellweekend med sköna dagar i Göteborgs city. I paketet ingår en 3-rätters middag, övernattning och frukost.
Petits i restaurangen på Hotell Eggers

Les Petits

Från 1145:-/person
Dröm dig bort till sekelskiftets Paris ett dygn. Njut av ett glas vin och goda smårätter "petits" i vår unika miljö. I paketet ingår övernattning och frukostbuffé.
Vill du läsa mer?
Gammalt brev på hotel eggers

Artiklar om våra favoritämnen

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från historia till hotell, restaurang, konferens eller event till miljö och CSR.
Filmhotellet Hôtel Eggers i Göteborg

Eggers i filmens värld

Hur väljer man rätt plats för en inspelning och vad är det som gör att flera filmteam väljer just Hôtel Eggers? Vi fick chansen att intervjua Jonas Tjällman som är manusförfattare och även arbetar med att hitta filmmiljöer.
Trädgårdsföreningen vid Eggers Hotell i Göteborg

Trädgårdsföreningen - "vår trädgård"

Trädgårdsföreningen i Göteborg är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Eftersom parken ligger precis vid vårt hotell känns det nästintill som vår egen trädgård.