lördag 08 maj

Bokrelease "Tapetglädje"

Välkommen till bokreleasen för Catharina och David Millers bok "Tapetglädje – På väggarna förr och nu". Följ med till slott och stugor, till stadsvåningar, radhus och villor, till kaféer, hotell och butiker – och till dagens skickliga tapetmakare. 

Information

Tid: 8 maj 2021 kl. 14.00, 15.30 och 17.00 (45 min)

Plats: Drottningsalen Hôtel Eggers

Pris: 55:- inkl. föredrag och ett glas bubbel

Bokas på tel: 031-333 44 44 eller mail: info@hoteleggers.se

Tapetglädje – På väggarna förr och nu

”Tänk på väggarna först, för det är de som förvandlar ett hus till ett hem”, sa den store William Morris. Ja, det sitter i väggarna, men också på väggarna och det är dags för dessa att få spela huvudrollen. Vad har de varit med om under sin livstid? Hur ofta har de fått nya tapeter? Varför fick matsalen randiga tapeter och sovrummet blommiga? Och hur många tapetlager kan torpväggen skryta med? Vilka mönster har fått komma in från kylan efter den långa ljust-och-fräscht-perioden, och hur ser nykomlingarna ut?

Så många väggar, så många historier. Följ med till slott och stugor, till stadsvåningar, radhus och villor, till kaféer, hotell och butiker – och till dagens skickliga tapetmakare. Det svensk-engelska reportageteamet Catharina & David Miller bjuder än en gång in till en guidad tur i sina båda hemländer där vi bland annat får komma hem till William Morris, se Nordens äldsta papperstapet i Skåne och höra väggarna tala i torp och gårdar. Tapetglädje – På väggarna förr och nu är en fullmatad guide med spännande berättelser och inspirerande foto.

Om Catharina och David Miller

Reportageteamet Catharina och David Miller delar sin tid mellan Sverige och England. Catharina har en bakgrund som lärare, kulturjournalist och översättare. David har ansvarat för miljö och planering i County Durham i nordöstra England.