Gästspel av Christer Lingström

Datum: 6 och 7 mars 2020

Välrenommerade kocken Christer Lingström var den första i Sverige att få två stjärnor i Guide Michelin. Nu kommer han till Eggers restaurang för två gastronomiska helkvällar. Boka ett paket med 5-rättersmiddag baserad på anekdoter från Christers liv som stjärnkock, hotell & frukost.

I paketet ingår:

  • En 5-rättersmiddag specialkomponerad och inspirerad av Christer Lingströms livsresa
  • En övernattning i ett av våra vackra dubbelrum
  • Vår mysiga frukostbuffé
Detta paket går att boka med ankomst 6 och 7/3 2020.

 

Middag utan övernattning

Det går även att boka enbart middagen för 1295:-/person.
Bokas på tel: 031-333 44 40 eller info@hoteleggers.se.

Läs mer
Från 1795:- /person

Bra att veta

Incheckning från kl. 15. Middagen startar ca. 18.30. Utcheckning senast kl. 11.

 

Guldkant

Lägg till ett väl utvalt vinpaket för 625:-/person.
Boka ett av våra fantastiskt vackra Executiverum för endast 300:- extra. 

Bokningsinformation

Ät en god middag baserad på Christer Lingströms livsresa

Det kommer att serveras en meny på fem rätter med historiska axplock från Edsbacka Krog som Christer Lindström drev mellan åren 1983-2010.

Under middagen finns Christer på plats och kan berätta om vägen till att bli den första i Sverige att få två stjärnor i Guide Michelin. Han blev årets Kock 1985, är matambassadör i Sverige och har blivit avbildad på frimärke. Det är en spännande historia vi kommer att få ta del av under dessa två unika kvällar på Hôtel Eggers.

Läs mer

Modern nostalgi i köket på Hôtel Eggers

Hjälp i köket har Christer av Christian Bergståhl och Fredrik Pettersson som tillsammans har 28 års erfarenhet av köket på Edsbacka Krog. Naturligtvis är även vår kökschef Pierre Elofsson på plats.

Kvällens meny

Toast à la Pagrotsky

Denna rätt skapades för invigningen av svenska konsulatet i Gdansk.

Kuriosa - Leifs mamma var pianist på Hôtel Eggers från och till på 60-talet.

Bagarbysoppa

Denna rätt fanns på Edsbacka Krogs meny i och med att den blev prisbelönt av Gastronomiska Akademin.

Gäddfärsqueneller

Serveras med havskräfta kryddad med smaker från hela världen. Mälaren möter västkusten.

Bräserad oxsvans

Serveras som den gjorde på Tore Wretmans 80-års kalas. En av gästerna var Roger Moore som bad om flertalet ombjudningar.

Äpple, äpple, äpple

med lite enbär

Läs mer