Fotosalong – Göteborg från ovan

I utställningen "Göteborg från ovan" mixar vi nutidens teknik med konsthistoria. Utställningen görs i samarbete med Open Sky Photo som fotograferar Göteborg från ovan med sina drönare. Detta är en del av Göteborgs 400-årsjubileum under 2023, där Hôtel Eggers är en av 300 jubileumsaktörer.

Information om utställningen


Upphängning av tavla inför fotoutställning på hotel eggers

Utställning av drönarfoton över Göteborg

Varmt välkommen till Hôtel Eggers för att se dessa fantastiska foton — med vyer över Göteborg som du aldrig upplevt tidigare!


Utställningen pågår 9 februari–2 september

Tavlorna hänger i våra allmänna ytor på hotellet. Välkommen att kika in när det passar dig, från och med kl. 17 den 9 februari och sedan måndag–lördag mellan kl. 8 och 21 till och med den 2 september 2023. 

Ta en titt på videon och lyssna på den fantastiska låten skriven och framförd av Katarina Hemlin.


Bästa fotot utses av våra besökare

Från att utställningen startar till och med den 2 juni kommer du att kunna rösta på ditt favoritfoto och vinnaren koras den 3 juni. Vinnarfotot förstoras upp och får en fin plats mitt i Nordstan 12 juni–12 juli.

Du som röstar är med i utlottningen av paketet En sann historia för två personer.

Vinnare i fototävlingen Göteborg från ovan
Vinnare i fototävlingen

Skansen Kronan "När staden fortfarande sover" av Sebastian Anderberg

Vinnaren är korad – stort grattis till Sebastian Anderberg! Här är hans berättelse om fotots uppkomst:

Fångat en tidig morgon långt innan staden vaknat till liv lyckades jag själv kliva upp och fånga Skansen Kronan från ett perspektiv och färger jag och säkerligen flera, aldrig skådat tidigare. I bakgrunden kan den ännu tunga dimman observeras som fortfarande letar sig fram mellan gator och de högre byggnaderna.

Hade det inte varit för att en av familjens katter vält ner en kruka runt gryningen så hade aldrig detta ögonblick fångats. Jag såg dimman ligga tätt utanför mitt fönster och tog chansen att bege mig ut, vilket jag inte ångrar idag.

Se denna och alla andra vackra foton på Hôtel Eggers. Utställningen hänger uppe till och med 2 september!

Open Sky Photo drönarfoto

Vilka är Open Sky Photo?

Under 2022 slog sig fem Göteborgsfotografer samman och startade Open Sky Photo. De är ofta ute tillsammans och fotograferar, pratar om livet i allmänhet och delar med sig av tips och lärdomar från drönarfotografins magiska värld.

Open Sky Photo består av Robin Holmkvist, Sebastian Anderberg, Tobias Gustavsson, Markus Esselmark och Fredrik Stjernfelt.

Läs mer om Open Sky Photo ›

Göteborg 400 år jubileumsstämpel

Göteborgs 400-årsjubileum

Göteborgs 400-årsdag inföll, mitt under pandemin 2021, och kunde då inte firas så som det var tänkt. Det fysiska firandet bliristället 2 juni–3 september 2023. Då fylls staden av musik och dans, matupplevelser, historiska promenader, gôtt tjôt, innovationer, upplevelser och mycket mer. Ett vädersäkrat stort tält blir huvudarena i Göteborgs nyaste stadsdel – Frihamnen.

Konst & Kultur

Historiskt sett har Hôtel Eggers spelat en betydande roll för både konst och kultur i Göteborg. År 1886 bildades konstnärsförbundet, i hotellrum 134. Många sångare, konstnärer och författare har under åren bott och vistats på hotellet.

Vi vill föra konst- & kulturarvet vidare genom att bjuda in till utställningar och spännande konstevent. 

Tavla på konstnärsförbundet som grundades på Hotel Eggers

Konstnärsförbundet

1886 skrevs konsthistoria på Hôtel Eggers. På konstnären Anders Zorns hotellrum - rum 134 - bildades nämligen Konstnärsförbundet. Läs mer om när en grupp av 85 svenska konstnärer – Anders Zorn, Nils Kreuger med flera – på 1880-talet organiserade sig i den så kallade Opponentrörelsen.
Boken om eggers i lobbyn

Boken om Hôtel Eggers – en sann historia

Att Hôtel Eggers har varit i drift i mer än 160 år vet du säkert redan, men vi kan lova att det finns väldigt mycket mer att lära sig om hotellet och om Göteborg. Vi är otroligt stolta över att vi har fått delar av vår historia på pränt i boken - Eggers en sann historia.
Filmhotellet Hôtel Eggers i Göteborg

Eggers i filmens värld

Hur väljer man rätt plats för en inspelning och vad är det som gör att flera filmteam väljer just Hôtel Eggers? Vi fick chansen att intervjua Jonas Tjällman som är manusförfattare och även arbetar med att hitta filmmiljöer.
Relaterade erbjudanden:
"Boken om Eggers" som gåva
Boken om Eggers på hotellrum i Göteborg

En sann historia

Från 1495:-/vuxen & 500:-/barn
Känn dig som en celebritet hos oss på Eggers. Ät en god middag i vår restaurang, bo i ett av våra vackra rum och avnjut frukosten i restaurangen med utsikt över Drottningtorget.
Museikort ingår
Målarmaterial på hotellrum eggers i göteborg

Art & culture

Från 1395:-/vuxen & 500:-/barn
Konst och kultur ligger oss varmt om hjärtat. I detta paket ingår utöver middag och övernattning, ett museikort med gratis entré till Göteborgs stadsmuseer under ett helt år.
Biobiljett ingår
Glas med bubbel i lobbyn på hotel eggers

I filmens värld

Från 1195:-/vuxen & 400:-/barn
Hôtel Eggers har blivit lite av ett filmhotell där ett flertal filmer har spelats in. Boka vårt matinépaket och bo en natt i ett av våra vackra rum. Bubbel och biobiljett ingår.